Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی  گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، حوزه موسیقی در این هفته شاهد رویداد‌هایی بود که در ادامه به مهمترین آن‌ها می‌پردازیم.

خوانندگان پاپ جشنواره موسیقی فجر مشخص شدند

در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر، بهنام بانی، شهاب مظفری، امیرعباس گلاب، علیرضا طلیسچی، محسن ابراهیم‌زاده و گروه‌های هفت، پازل و ماکان میزبان علاقه‌مندان موسیقی پاپ هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این جشنواره سعی شده سلیقه‌های متفاوت در نظر گرفته شود و ترکیبی از خواننده‌های جوان و با سابقه حضور داشته باشند. همچنین قرار است برخی از این اجراها، در دو سانس برگزار شوند.

امسال مرکز همایش‌های برج میلاد، میزبان علاقه‌مندان بخش پاپ جشنواره موسیقی فجر است.

زمان بلیت فروشی جشنواره موسیقی فجر مشخص شد

اواسط هفته آینده، جدول اجرا‌های سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر مشخص و منتشر می‌شود. تأخیر در انتشار جدول اجرای کنسرت‌ها به دلیل تغییرات در برخی برنامه‌ها بود.

 پس از انتشار جدول اجراها، از اواخر هفته بلیت فروشی جشنواره از طریق سایت‌های ایران کنسرت و سی و شش هفتاد انجام می‌شود. همچنین گروه «نوبهار» با دو اجرای بداهه نوازی و گروه نوازی در سی و چهارمین جشنواره موسیقی فجر حضور خواهد داشت.

گفتنی است جشنواره موسیقی فجر از ۲۴ تا ۳۰ بهمن ماه به دبیری شاهین فرهت برگزار خواهد شد.

جشن صد سالگی از اخبار تا برگزاری

نشست خبری «جشن صدسالگی هنرستان موسیقی تهران» ساعت ۱۰ صبح شنبه ابتدای هفته در سالن کنفرانس دفتر موسیقی برگزار شد.

احسان آقایی دبیر جشن «صد سالگی تاسیس هنرستان موسیقی» با بیان اینکه ما ارکستری به نام ارکستر سمفونیک هنرستان داریم، گفت: در نظر داریم که این ارکستر، اجرا‌های خوبی در آینده داشته باشد. تک نوازی و دو نوازی نیز بخش دیگری از اجرا است. 

دبیر جشن با بیان اینکه امیدوار است، فیلمبرداری مستند ۴۰ هنرستان موسیقی به پایان برسد و پس از آن وارد مراحل تدوین شویم، بیان کرد: استودیو کارگاه در طراحی هویت بصری جشن کمک شایانی به ما کرد. صد سال آموزش علمی موسیقی در منطقه سابقه نداشته است از این رو باید این جشن را به دید فرصت نگاه کنیم و کمبود بودجه در خصوص حمایت از استادان هنرستان نباید باعث برگزار نشدن جشن شود.

علی تقی پور نویسنده کتاب «صد سالگی هنرستان موسیقی تهران» در ادامه با اشاره به رونمایی از اثر در جشن گفت: در این کتاب روند آموزشی هنرستان، همراه با اسناد خصوصی هنرستان بیان شده است.

وی با بیان اینکه عملکرد، بیوگرافی مدیران، مقاله، مصاحبه با فارغ التحصیلان و اسامی تمام کارکنان و استادان هنرستان در این کتاب موجود است، گفت: از سال ۵۹ تا کنون حدود ۴۰ درصد اطلاعاتی که موجود بود را در کتاب گنجاندم و بقیه اطلاعات در جلد دوم کتاب در سال ۹۹ چاپ خواهد شد. سعی کردیم چالش‌ها و تنش‌های هنرستان با توجه به کمبود اطلاعات را بررسی کنیم چراکه اطلاعات کافی و مستند از آن در دست نیست و هر اتفاقی که در کتاب بیان شده است، با شهادت چند شاهد و به شکل مستند ذکر شده است.

محمد الله یاری مدیر کل دفتر آموزش و توسعه فعالیت‌های فرهنگی هنری معاونت هنری وزارت ارشاد در خصوص امکان تبلیغ جشن رسانه ملی اظهار کرد: ما از امروز موج اصلی تبلیغات را آغاز و تلاش می‌کنیم مصاحبه‌های تفصیلی را پس از جشن در شبکه‌های مختلف سیما پخش کنیم و انجمنی را برای پیوند هنرجویان تشکیل بدهیم.

در پایان مراسم از پوستر «جشن صدسالگی هنرستان موسیقی تهران» رونمایی شد.

عصر پنجشنبه در تالار وحدت اصلی‌ترین جشن صد سالگی هنرستان موسیقی تهران با حضور وزیر ارشاد برگزار شد. محمد اسماعیلی، نوازنده تنبک و سعید ثابت، نوازنده سنتور روی صحنه حاضر شده و به اجرای برنامه پرداختند.

در این جشن، غیراز هنرمندان بزرگ، معاون پارلمانی ارشاد، مرادخانی نماینده شهردار، مسجد جامعی عضو شورای شهر حضور داشتند.

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه روی صحنه آمد و گفت: خوشحالم امروز در جشن صدمین سالگی هنرستان موسیقی خدمت شما هستم. صدسالگی بو و طعمی از جاودانگی دارد و این صدسالگی تقارنی پیدا کرده با چهلمین سالگی انقلاب اسلامی که امید است بوی بلوغ را بیش از گذشته داشته باشد. 

وی افزود: موسیقی به عمر تاریخ ایران راه دارد و جای جای ایران با ترنم موسیقی هم نواست. همچنین موسیقی ایرانی در دامنه وسیعی از طبقات اجتماعی از گذشته تا کنون بوده است. این عمق و دامنه نفوذ موسیقی ایرانی بخشی از موسیقی ایرانی است.

وزیر ارشاد گفت:موسیقی ایرانی به گونه‌ای با کلام همراه بوده است. خوشحالیم امروز صدمین سالگی هنرستان موسیقی ایران را جشن می گیریم.

در ادامه احمد مسجد جامعی، مجتبی حسینی معاون وزیر ارشاد، لوریس چکناواریان، فرهاد فخرالدینی، حسن ریاحی روی صحنه حاضر شدند تا از پرسابقه‌ترین و قدیمی‌ترین اساتید هنرستان موسیقی تقدیر شود.

داوود جعفری، امید نوازنده ویولن سل، احمد حق کردار در رشته آهنگسازی نظام و امیراشرف آریان پور، محمد اسماعیلی نوازنده تنبک، رحمت افشار نوازنده کلارینت و مینا افتاده نوازنده سنتور از جمله هنرجویان قدیمی و اساتیدی بودند که از آن‌ها تقدیر شد. در بخش بعدی برنامه ارکستر بادی تهران به سرپرستی سینا زکایی و رهبری جاوید مجلسی قطعه‌هایی را اجرا کردند.

اجرای ارکستر ملی ایران در تبریز

ارکستر ملی ایران به رهبری و مشاور هنری فریدون شهبازیان و خوانندگی سالار عقیلی در ادامه سفر‌های استانی، راهی شهر تبریز شد.

ارکستر ملی در دو سانس و با استقبال ۳ هزار نفری مخاطبان تبریزی رو به رو بود؛ ایرج شهین باهر شهردار تبریز و سید هادی بهجت تبریزی فرزند استاد شهریار میهمانان ویژه این برنامه بودند.

در این اجرا قطعات «اوورتور آوار»، «تبریز در مه»، «ساغر»، «سبکبال»، «از تنهایی گریه مکن»، «از خون جوانان وطن»، «پرلود جام تهی»، «مرا رها مکن»، «سپید و سیاه»، «به یاد صبا نغمه ترک»، «گلرخ»، «خوشه چین»، «سرود گل»، «ایران و قطعه آذربایجانی آیریلیق» توسط هنرمندان ارکستر نواخته شد.

شهردار تبریز در حاشیه این اجرا در مورد حضور ارکستر ملی ایران در این شهر گفت: تبریز یکی از مراکز فرهنگ و هنر است و شرایط به نحو مطلوب فراهم شد که ارکستر ملی در اینجا حضور داشته باشد. استقبال خوب از این ارکستر نشان از آن دارد که مردم فرهنگ تبریز را دوست دارند.

شهین باهر در مورد اجرای ارکستر ملی افزود: اجرای بسیار خوبی از ارکستر شاهد بودیم و تشویق‌های مدام تماشاگران نشان می داد که از اجرا رضایت داشته اند و شهبازیان از چهره‌های مطرح و یکی از افتخارات موسیقی ایران به شمار می‌روند.

ارکستر ملی با نوای آذربایجان در تهران

کنسرت ارکستر ملی ایران با نام شب موسیقی آذربایجان، شامگاه چهارشنبه ۲۶ دی به رهبری مهمان وحید علیپور و خوانندگی یاشار احمدی و رشید وطن دوست در تالار وحدت برگزار شد. فریدون شهبازیان مشاور هنری این ارکستر بود. فریدون شهبازیان رهبر ارکستر ملی ایران، علی اکبر صفی پور مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری رودکی و سید عباس سجادی ترانه سرا، شاعر و کارشناس موسیقی و چند تن از نمایندگان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مهمانان این اجرا بودند. بسیاری از حاضران در کنسرت، اهل آذربایجان بودند.

نکته‌ دیگر این بود که تمامی بلیت‌های این اجرا فروخته شده بود. فروخته شدن کنسرت شب موسیقی آذربایجان، نشان از محبوب بودن موسیقی آذربایجان دارد و تمامی قطعات با کلام این کنسرت، به زبان آذری بودند.

«تزگل» «باکی نغمه سی» «باکی نغمه سی» «والس» «ساری گلین» «آریای بالاش» «قرنفیل» «سنده قالماز» «شنلیک رقصی» «آخشام ماهنی» «قایتاغی» «عسگرین نغمه» قطعات مختلفی بود که در این کنسرت اجرا شد.

لغو کنسرت علی زند وکیلی در مشهد

محمد رضا محمدی معاون هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با اشاره به لغو مجوز کنسرت موسیقی علی زند وکیلی در مشهد اظهار کرد: برای برگزاری این کنسرت بین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و دستگاه‌های مرتبط همدلی و همکاری وجود داشت و هیچ مشکلی با هیچ قسمتی نداشتیم، اما اجرای این کنسرت به دلیل مشکلات فنی لغو شد.

وی با بیان اینکه زمان اجرای این کنسرت به زودی اعلام می‌شود، افزود: هیچ فشاری از هیچ جا در این خصوص بر ما وارد نشده و هیچ تماسی هم گرفته نشده است. برای نخستین بار همه پای کار بودند، ولی اشکالی پیش آمده که صلاح دانستیم این کنسرت در آینده نزدیک برگزار شود.

آوای بیداری در لرستان سر داده شد

مراسم افتتاحیه جشنواره سرود‌های حماسی و آوا‌های انقلابی بسیج «آوای بیداری» صبح سه‌شنبه ۲۵ دی‌ماه، با قرائت آیاتی از قرآن کریم و اجرای زنده سرود ملی، در حوزه هنری خرم‌آباد برگزار شد.

آیت‌الله سید احمد میرعمادی امام جمعه خرم‌آباد و نماینده‌ ولی فقیه در استان لرستان، سرهنگ حجت‌الله ناصری‌پور مدیر کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس، سرهنگ علی‌حسین پازدار معاون هماهنگ کننده سپاه حضرت ابوالفضل (ع)، محمد گلریز، هادی آرزم، اسفندیار قره‌باغی، جمشید جم، بابک رضایی و جمعی از مسئولان و هنرمندان موسیقی نواحی کشور در این مراسم حضور داشتند.

در این دوره جشنواره آوای بیداری گروه‌های مختلفی از سراسر ایران حضور داشتند.

انتهای پیام/

آخرین اخبار از موسیقی ایران

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: موسیقی سنتی موسیقی پاپ کنسرت کنسرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۱۸۲۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ کنسرت «اشعار نو از نغمه‌های کهن» در نوزدهمین شب موسیقی فرهنگسرای ارسباران در شب‌های پنج شنبه و جمعه، ۶ و ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار شد. در این کنسرت که به سرپرستی محمدرضا برزین و خوانندگی صادق شیخ زاده اجرا شد، تصنیف‌ها و قطعات پیش در آمد اصفهان، شاه ختایی، پنبه جاری، المنت و لله، کهربا، نخجیر، ریشه در خاک، حریم یار، کردی و آفتابکاران با آهنگسازی علی اصغر بهاری، محمد رضا برزین، صادق شیخ زاده و قطعاتی با ملودی‌های قدیمی و محلی بر اساس اشعاری ازهوشنگ ابتهاج، فریدون مشیری، فاضل نظری، علی حاتمی، حامد عسگری و اشعار محلی اجرا شد.

صادق شیخ زاده خواننده درباره این کنسرت گفت‌وگویی با خبرگزاری آنا انجام داده که مشروح آن را می‌خوانید:

لطفا درباره جزییات این کنسرت برایمان توضیح بدهید .

کنسرت نغمه‌های کهن یا اشعاری نو از نغمه‌های کهن یک اجرای دغدغه انگیز برای شنیده شدن نغمه‌های با اصالت است، آنچه که امروزه بیشتر مردم در ارتباط با گذشته با آن در ارتباط هستند. تمام تلاشمان این بود که بتوانیم در قالب یک موسیقی اصیل به بازخوانی نغمه‌هایی بپردازیم که برگرفته از موسیقی فولکلور، موسیقی دستگاهی یا برگرفته از رسوم و آیین‌های مناطق مختلف  هستند تا با اشاعه آنها مردم شعر تازه بشنوند و فضایی تداعی کنیم که اگر چه به جهت کلامی به مردم نزدیکتر است، اما ممکن است نغمه‌های آن در طول سالیان سال فراموش شده باشد.

چطور شد در فرهنگسرای ارسباران اجرا رفتید؟

از سویی به جهت حمایت‌های فرهنگسرای ارسباران و اینکه تصمیم گرفتیم جایی اجرا برویم که مردم هم قدرت خرید داشته باشند و بتوانند در این کنسرت شرکت کنند و خوشبختانه استقبال هم از کنسرت خوب بود به طوریکه یک سانس را به دو سانس در دو شب رساندیم ، امیدواریم این استقبال ادامه پیدا کند و بتوانیم در روزهای دیگر هم اجرا داشته باشیم

درباره قطعات و سازندگان آن هم برایمان توضیح دهید؟

اجرا توسط قطعات تنظیم و یا ساخته شده محمدرضا برزین اتفاق می‌افتد که نوازنده خوبی در ساز سه تار است، سنتور را سوها شمعدانی،‌عود آناهیتا نصیریان، سازهای کوبه‌ای پویان توکلی ، تنبک امیرحسین تات و ساز سه تار با مسعود صادقی است.

با توجه به مبالغ بالای کنسرت‌ها در این ایام، چقدر قدرت خرید مردم و حضور عموم برای شرکت در این کنسرت برایتان اولویت داشت؟

در واقع این نکته برایمان حائز اهمیت بود، چقدر هم خوب است که دولت و حاکمیت بخشی از هزینه‌های کنسرت‌ها را تقبل کند. بدون تعارف این تعداد کنسرتی که هر شب در کشور برگزار می‌شود اگر بخشی از هزینه‌ها را هم دولت بدهد، خیلی استقبال چشمگیر می‌شود، بنابراین سر سفره فرهنگی مردم باید یارانه‌های دولتی با حمایت‌هایی این چنین داشته باشیم که خوشبختانه ما توانستیم از آن برخوردار شویم.

ما امروز می‌بینیم که حتی خواننده‌های شهیر موسیقی ایرانی روی به موسیقی‌های الکترونیک و موسیقی‌های غیر ایرانی می‌آورند، حتی به نظر من آن موسیقی‌ها موسیقی‌های پاپ نیست همانطور که بهتر از من می‌دانید موسیقی پاپ موسیقی مردمی هست بنابراین یک موسیقی می‌تواند موسیقی کلاسیک باشد، فولکلور باشد حتی سنتی باشد به خاطر فرم اجرا ولی پاپ تلقی شود، یعنی جمیع مردم با آن احساس نزدیکی کنند، حتی این موسیقی‌هایی که توسط بعضی از خواننده‌ها اجرا می‌شود و به روی صحنه می‌رود موسیقی‌های پاپ نیستند.

البته برخی هم موسیقی خاص هستند، موسیقی که در ژانر موسیقی الکترونیک، موسیقی کلاسیک، حتی موسیقی کلاسیک غربی است ولی باز این حرف به این منظور و به این مفهوم نیست که آن‌ها نباید باشد چرا آنها هم باید باشند، اما اقبال صد درصدی خوانندگان موسیقی اصیل ایرانی به آن موسیقی‌ها منجر به این می‌شود که این سمت ما خیلی خالی باشیم ما خیلی تنها و معدود باشیم امروزه شما می‌شنوید که توسط یک سلسله از هنرمندان عزیز و گرامی ابراز نگرانی درباره تئاتر وجود دارد،‌ این هم به جا است اما واقعا باید بگویم که مظلوم‌ تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است حتی موسیقی سنتی هم نه، موسیقی اصیل ایرانی.

متأسفانه به دلیل ذائقه‌ای که توسط عده‌ای بین مردم ایجاد شده، دافعه نسبت به سازهایی چون سه تار، سنتور،‌عود، سازها کوبه‌ای و آواز ایرانی ایجاد شده است، در صورتی که اینها شاخه‌های موسیقی اصیل ایرانی هستند. 

شما سالهاست که در عرصه آواز ایرانی فعالیت می‌کند، دراین باره چه تجربیاتی دارد و برایمان بگویید.

به عنوان کسی که برنامه های مختلف داشته‌ام می‌گویم، که اتفاقاً مردم در مناسبت‌های آیینی خودشان بسیار هم علاقمند این موسیقی و آواز‌ها هستند، اگر این آواز‌ها درست طراحی شود برای لحظات خلوت آدمی فوق العاده است.

ما انسان‌ها دارای حالت‌های مختلف، متنوع و گوناگونی به جهت روانی هستیم و برای هر کدام از این حالت‌ها موسیقی خاص خود را طلب می‌کنیم و مثل یک نوع تغذیه روحی است، به همین دلیل ما به تمام فرهنگ‌ها که از دل فرهنگ خودمان بیرون می‌آید ادای دین می‌کنیم و به آن اصالت می‌دهیم و در این مواجهه هم نیاز داریم که هر کدام از آنها را مصرف کنیم اتفاقاً موسیقی جدی هم موسیقی مصرفی است، اما موسیقی مصرف شده برای حالات خاص آدمی و هر آدمی البته حالات خاص خودش را دارد اما این طیف حالت‌ها از چند گونه بیرون نیست و من امیدوارم که این نوع اجراها مورد حمایت قرار بگیرد.

بنابراین اگر حمایت درستی صورت گیرد، اقبال مردمی هم زیاد می‌شود و ما با فوجی از مخاطب روبه رو می‌شویم، در حال حاضر کنسرت‌هایی که در سالن‌های مجلل برگزار می‌شوند که بعضا حتی استانداردهای ابتدایی موسیقی را هم ندارند. ما سالن تخصصی اجرای کنسرت کم داریم اما هستند اندازه‌ای که کارمان راه بیافتد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وحید اسداللهی رِنگ‌های آذربایجانی را به تالار وحدت می‌آورد
  • رهبر ارکستر ملی موسیقی اصفهان درگذشت
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • دوقلوهای آواز ایرانی در شهر اصفهان به روی صحنه می‌روند
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • گروه موسیقی آهوی دشت شهربابک در بندر عباس به روی صحنه رفت
  • چرا پنج کنسرت در تهران لغو شد؟
  • سفر مدیرکل دفتر موسیقی برای تعیین تکلیف کنسرت‌های موسیقی
  • اولین کنسرت در خانه رئال مادرید؛ برنابئو، میزبان فستیوال «دیوانه موسیقی» / عکس