Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشهد مقصد 31 میلیون زائر از سراسر دنیا است که این امر باعث شده تا عده‌ای با پنهان شدن در پشت نام هنر به دنبال کسب منافع خود باشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس، طی چند ماه گذشته بار دیگر موضوع برگزاری کنسرت در مشهد داغ شد و واکنش مخالفان و موافقان این موضوع را به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

روح موسیقی بسیار آرام‌بخش و زیباست ولی زمانی که در مجاورت بارگاه علی ابن موسی‌الرضا(ع) طبل برپایی کنسرت‌ها و موسیقی‌های غیر متعارف به صدا درآید، مخالفان در جای خود نمی‌نشینند‌؛ مسئولین استانی از جمله نماینده ولی‌فقیه در خراسان رضوی، مدیرکل دادگستری خراسان رضوی و دادستان مشهد با برپایی کنسرت به‌صورت سالم مخالفتی نداشته و آن را تائید کرده‌اند ولی متأسفانه مسئولان دولتی بدون آنکه نگرش و رویکرد جدیدی در برپایی کنسرت اعمال کنند،‌ بر برپایی کنسرت اصرار می‌ورزند.

در نظرسنجی‌های صورت گرفته از زائرانی که به مشهد سفر می‌کنند، اعلام‌شده است که اکثریت آن‌ها تنها برای زیارت به این شهر سفرکرده و برخی دیگر در کنار زیارت به مکان‌های تفریحی و گردشگری‌ نیز مراجعت کرده‌اند.

 


 

با چنین جمع‌بندی‌ای درمی‌یابیم که برپایی کنسرت جزو اولویت‌های پنجم یا ششم در مشهد است اما متأسفانه برخی باوجود بحران‌های اقتصادی که مردم با آن‌ها مواجه هستند، کنسرت را مسئله نخست مطرح کرده و نیاز اصلی جوانان می‌دانند.

برخی مراکز وابسته به قدرت باوجود مشکلات اقتصادی بر روحیه آزادی‌خواه جوانان سوار شده و برای فروش بلیت‌های کنسرت و کسب حمایت‌ آن‌ها دست به هر اقدامی می‌زنند.

نکته قابل‌تأمل این است که بلیت هر کنسرت به‌صورت میانگین ۱۰۰ هزار تومان است این در حالی است که جایگاه‌های ویژه به‌طور تقریب ۲۰۰ هزار تومان به فروش می‌رسد؛ اگر در هر کنسرت بلیت برای دو هزار نفر به فروش برسد، مبلغی برابر با 200 میلیون تومان در یک کنسرت دوساعته عاید می‌آید.

از این میزان پول به‌دست‌آمده تنها کمتر از نیمی از آن به خواننده و گروه نوازندگان تعلق می‌گیرد و مابقی به جیب برگزارکننده‌ها می‌رود؛ برگزاری یک کنسرت متوسط با یک اسپانسر داخلی بین 300 تا 350 میلیون تومان از محل اسپانسرینگ برای تهیه‌کننده درآمدزایی می‌کند.

 

 

گروه‌های موسیقی برای هر سئانس مبلغی بین 20 تا 30 میلیون تومان را دریافت می‌کنند، در اصل می‌توان برای یک‌شب اجرا، عدد تقریبی 50 میلیون تومان را در نظر گرفت که این مبلغ به خواننده و نوازنده‌ها و نوازنده‌های مهمان احتمالی اختصاص پیدا می‌کند؛ بر اساس اعلام رسمی دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال ۹۵ بیش از یک هزار و ۲۲۱ مجوز اجرای صحنه‌ای برای موسیقی صادرشده است.

یک حساب سرانگشتی نشان می‌دهد که بین 150 تا 180 میلیون تومان هزینه برگزاری کنسرت برای تهیه‌کنندگان است. از سوی دیگر برگزاری یک کنسرت متوسط با خواننده‌ای درجه اول باوجود داشتن اسپانسر، 350 تا 400 میلیون تومان درآمد دارد.


 

شاید نگاه خواننده‌ها و مراکز برپایی کنسرت به مسئله موسیقی از نگاه هنر دوستانه به نگاه پول دوستانه تغییریافته باشد و از همین رو دام‌های بسیاری برای مشهد که زائران بسیاری را پذیراست، پهن کرده‌اند.

 


 

 

در ادامه گزارش به گفت‌و‌گو با نماینده مردم خراسان رضوی در مجلس خبرگان رهبری پیرامون برپایی کنسرت نشستیم که مشروح آن به شرح ذیل است:

 

به دنبال «واتیکان» کردن مشهد نیستیم/ با موسیقی نامشروع مخالفیم

آیت‌الله حسینی در گفت‌و‌گو با «صبح توس» پیرامون برپایی کنسرت در مشهد اظهار کرد: سیاحت و زیارت در مشهد نباید دو مسئله مورد رقیب با یکدیگر باشند، سیاحت ما باید دینی باشد و بنایی نداریم که تجسس در امور مردم انجام دهیم ولی موسیقی نامشروع و کنسرت در مشهد نباید باشد.

وی افزود: مشهد قداست ویژه‌ای به‌واسطه حضور نورانی حضرت رضا(ع) دارد، اگر در این شهر اقدام ناپسندی صورت گیرد ابعاد منفی داشته و آبروی اسلام و انقلاب می‌رود.

نماینده ولی‌فقیه در عراق ادامه داد: کنسرت‌هایی که خلاف اخلاق اسلامی است نباید برپا شود، ارشاد اسلامی باید در جهت امور اخلاقی و اسلامی قدم بردارد و تنها به سرگرمی نپردازد، چراکه سرگرمی‌های ما باید آموزنده باشد؛ مسئولین باید حریم امام رضا(ع) را حفظ کنند، ما نمی‌خواهیم مشهد را واتیکان قرار دهیم و بقیه شهرها آزادی باشد.

عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه در مناطق آزاد مسائل اخلاقی وجود دارد، گفت: این درعین‌حالی است که این مناطق ازنظر تجاری آزاد است نه اینکه منطقه آزاد برای فحشا و منکرات باشد؛ ما وظیفه تجسس در زندگی خصوصی افراد نداریم ولی اگر در فضای رسمی کار خلافی انجام شود به نام دین و اسلام آسیب جدی وارد می‌آید، اگر وزارت ارشاد مراسمی برپا کند که اخلاق غیر اسلامی ترویج شود به نام دین تمام می‌شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۹۱۴۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس

شهرام فرجی اظهار داشت: ۲۳ اثر موسیقی از ۱۶ استان متقاضی شرکت در دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس در هرمزگان بودند که با داوری انجام شده ۱۱ گروه از جمله گروه هنری سراب جهانبین از شهرستان فارسان موفق شدند به مرحله اجرایی این جشنواره راه یابند.

وی افزود: بر اساس جدول زمان‌بندی جشنواره، نماینده استان هفتم اردیبهشت به اجرای برنامه می‌پردازد و بخشی از موسیقی بختیاری را با نواختن سرنا، کرنا و دهل و شادیانه‌های محلی به مخاطبان این جشنوراه معرفی می‌کند.

فرجی با بیان اینکه اجرای آهنگ‌های اصیل بختیاری همچون مَرجنگه، شیر علیرمردون و وطنم‌ای جونم از جمله آهنگ‌های انتخابی گروه هنری سراب جهانبین برای اجرا در این جشنواره ملی است، اضافه کرد: گروه‌های دیگری از استان‌های هرمزگان، کرمان، خراسان رضوی، سیستان و بلوچستان، کردستان، اردبیل، آذربایجان شرقی، خراسان شمالی و گیلان نیز در دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس حضور دارند.

بیشتر بخوانید

تجلیل از نامداران فرهنگ و هنر چهارمحال و بختیاری

وی بیان داشت: این جشنواره بخشی از چهاردهمین جشنواره بین‌المللی فرهنگی و هنری خلیج فارس است که بنا به اعلام دبیرخانه در صورت امکان و با توجه با هماهنگی که با شهرداری بندرعباس، گروه‌های موسیقی محلی علاوه بر اجرا در تالار شهید آوینی بندرعباس در فضای باز و در محلات این شهر نیز اجرا خواهند داشت.

فرجی ادامه داد: چهاردهمین جشنواره فرهنگی و هنری خلیج فارس و دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس هفتم تا دهم اردیبهشت در بندرعباس برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • وحید اسداللهی رِنگ‌های آذربایجانی را به تالار وحدت می‌آورد
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • دوقلوهای آواز ایرانی در شهر اصفهان به روی صحنه می‌روند
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • چرا پنج کنسرت در تهران لغو شد؟
  • سفر مدیرکل دفتر موسیقی برای تعیین تکلیف کنسرت‌های موسیقی
  • اولین کنسرت در خانه رئال مادرید؛ برنابئو، میزبان فستیوال «دیوانه موسیقی» / عکس
  • عاشقانه‌های مولانا در تالار وحدت پراقبال شد/وقتی موسیقی سنتی رنگ و بوی تازه می‌گیرد+فیلم
  • راهیابی هنرمندان چهارمحال و بختیاری به جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس