Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-28@20:07:00 GMT

علم الهدی: هیچ‌گونه مشکلی با موسیقی نداریم

تاریخ انتشار: ۱۶ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۰۴۲۳۵

علم الهدی: هیچ‌گونه مشکلی با موسیقی نداریم

آیت‌الله سید احمد علم‌الهدی ظهر امروز در نشست صمیمانه با فعالین دانشجویی دانشگاه فردوسی مشهد که در دانشکده مهندسی برگزار شد، با بیان اینکه من هیچ مخالفتی با موسیقی ندارم، ولی کنسرت، موسیقی نیست، اظهار کرد: موسیقی نیز منحصر به کنسرت نیست، کنسرت مکان اجرای موسیقی و مسئله ما با کنسرت مسئله ابتذال است.

وی با اشاره به اینکه در سراسر کشور کنسرت برگزار می‌شود، افزود: آیا می‌توان گفت: کنسرتی بدون ابتذال برگزار می‌شود، نمونه یکی از کنسرت‌ها را به من نشان دهید که مبتذل نبوده باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در چند روز پیش که من در دانشگاه فردوسی حضور داشتم موسیقی اجرا شد نه کنسرت.

امام‌جمعه مشهد تصریح کرد: بحث ما در مشهد موسیقی نیست بلکه اجرای کنسرت به شکل مبتذل است که ما با آن مخالف هستیم. چون در کنسرت موضوع درآمدزایی برخی افراد مطرح است که مسئله را به موسیقی گره زده‌اند.

آیت‌الله علم الهدی با بیان اینکه ما در شهر تعداد بسیاری آموزشگاه موسیقی داریم که تعدادشان نیز در حال افزایش است، ابراز کرد: وزارت ارشاد به آن‌ها مجوز می‌دهد و هیچ ایرادی در کار‌ها آن‌ها نیست.

وی در خصوص سؤال دبیر انجمن اسلامی دانشگاه فردوسی درباره کنسرت‌ها و موسیقی زیرزمینی، گفت: اگر کنسرت و موسیقی زیرزمینی مضر و مفسد است سازمان‌هایی که فساد را پیگیری می‌کنند باید آن را نیز پیگیری نمایند، وگرنه ما نگفتیم که کنسرت نباشد و آنگاه موسیقی زیرزمینی به وجود آید.

امام‌جمعه مشهد با تأکید بر اینکه موسیقی مبتذل و زیرزمینی همانند غذای فاسد است، عنوان کرد: این موارد باید مورد پیگرد قرار گیرد و تأکید می‌کنم موضوع نبودن کنسرت ارتباطی به موسیقی زیرزمینی ندارد، اینکه کنسرت برگزار شود تا موسیقی زیرزمینی نباشد مربوط به هم نمی‌شود.

آیت‌الله علم الهدی مخاطبان در نشست را دعوت به بررسی موضوعات مطرح شده کرد و گفت: مسئولیت من مسئولیت اجرایی نیست و وظیفه من به عنوان نماینده مقام معظم رهبری ارشاد، هدایت و رهنمود است. مردم، مسئولین و نخبگان بدانند من نه قوا و سپاهی دارم ونه مسئولیت اجرایی.

وی با اشاره به اینکه همه مباحث فرهنگی در شورای عمومی فرهنگی تصمیم‌گیری می‌شود، اضافه کرد: با اینکه من مسئول آن شورا هستم، ولی دستگاه‌های اجرایی همانند استانداری نیز در آن عضو هستند، لذا همه موارد در آنجا بررسی می‌شود و تصمیم نهایی در مورد آن موضوع صادر می‌شود.

امام‌جمعه مشهد با بیان اینکه تصمیم‌گیری‌های نهایی تنها به شخص من منتهی نمی‌شود، افزود: دشمنان، مشهد را همانند دهکده‌ای ترسیم می‌کنند که من کدخدای آن هستم و امرونهی می‌کنم که چه بشود و یا نشود، این درست نیست و فرافکنی و تبلیغات دشمن است که برای نامطلوب جلوه دادن چهره من در نزد جوانان از آن استفاده می‌کنند و خیلی از قضایا را به من نسبت می‌دهند.

آیت‌الله علم الهدی ادامه داد: همان‌طور که تأکید کردم زمانی که بنده مسئولیت اجرایی ندارم به چه کسی می‌توانم امرونهی کنم که بپذیرد یا نپذیرد، زیرا در نپذیرفتن کسی بازخواست نمی‌شود. اینکه شخصی مشاوره کسی را می‌پذیرد و خودشان از انجام کاری جلوگیری می‌کنند مسئولیت با بنده نیست.

وی افزود: بعضی افراد مسئول که در اجرای کار‌های خود ضعیف عمل می‌کنند، مسئله را به من ارتباط می‌دهند. در موضوع قلیان که من تابه‌حال به کسی نگفته‌ام قلیان بکش یا نکشد.

امام‌جمعه مشهد این را وظیفه نخبگان دانست که به راحتی از پذیرفتن هر مسئله‌ای که عموماً تبلیغات دشمن است خودداری نمایند، گفت: دشمنان هر اتفاقی را در مشهد با ساختن یک اردوی سیاسی برضد من به من نسبت می‌دهند تا من را مخالف هنر، فرهنگ و سینما و آزادی معرفی نمایند، که البته نخبگان و دانشجویان نباید چنین مطالبی را بدون بررسی پذیرا باشند.

هویت شهر مشهد زیارتی است

آیت‌الله علم الهدی در خصوص هویت شهری، گفت: این شهر، شهر امام رضا (ع) است و اطراف حرم، حرمت دارد. در ساخت‌وساز، سرمایه‌گذاری گردشگری و موضوع ابتذال در این شهر باید حرمت بارگاه منور رضوی حفظ شود.

وی با بیان اینکه این شهر گردشگر ندارد، بلکه مسافرین این شهر زائران حرم امام رضا (ع) هستند، ادامه داد: بنابراین سرمایه‌گذاری باید مرتبط با این موضوع باشد نه ایجاد مکان‌هایی نامشروع و ناهنجار.

امام‌جمعه مشهد با تأکید بر اینکه باید ساخت‌وساز متناسب با قداست حرم باشد، ابراز کرد: با اقدامات و ساخت‌وساز‌هایی که انجام شده از ابتدا مخالف بوده‌ام که به نتیجه هم نرسیده است. حتی شخص ابراهیم رئیسی، تولیت سابق آستان قدس رضوی نیز با این‌گونه ساخت‌وساز اطراف حرم مخالفت بود که البته می‌شود آن را از طریق دستگاه قضایی پیگیری کرد.

وی اظهار کرد: طرح دوچرخه سواری بانوان، در پارک بانوان را اولین بار بنده مطرح کردم، ولی من با اینکه خانمی درملأعام برروی دوچرخه بنشیند و محرک مرد‌ها باشد مخالف هستم، چون مخالف موازین شرعی است.

آیت‌الله علم الهدی در ادامه نماز جمعه مشهد را از نظر مخاطب و حاضرین آن بزرگ‌ترین نماز جمعه ایران عنوان کرد و گفت: با توجه به جمعیت مشهد استقبال حداکثری تا ۶۰ هزار نمازگزار و حداقلی ۳۸ هزارنفری مجاوران و زائران مورد توجه است. عدد جوانان که در نماز جمعه شرکت می‌کنند کم نیست و آنجا پاتوق بعضی از جوانان انقلابی است که مقید به حضور در نماز جمعه هستند.

امام‌جمعه مشهد فرارسیدن رحلت حضرت معصومه را گرامی داشت و گفت: شرکت حضرت معصومه (س) در یک جریان جهادی و در کنار برادرانش نشان دهنده حمایت ایشان از اصل ولایت است.

در این نشست حجت‌الاسلام والمسلمین حسینی مطلق، مسئول نمایندگی، ولی فقیه دانشگاه فردوسی و دکتر محمد کافی ریاست این دانشگاه ضمن تشکر از حضور امام‌جمعه مشهد در این نشست از حمایت‌های همیشگی ایشان تشکر کردند.

گفتنی است، در پایان مراسم نیز امام‌جمعه مشهد با ارائه لوح تقدیر از دانشجویان در جلسه قدردانی کرد.

منبع: پارسینه

کلیدواژه: آیت الله علم الهدی موسیقی کنسرت موسیقی ایرانی درآمدزایی نماز جمعه مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۰۴۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ کنسرت «اشعار نو از نغمه‌های کهن» در نوزدهمین شب موسیقی فرهنگسرای ارسباران در شب‌های پنج شنبه و جمعه، ۶ و ۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برگزار شد. در این کنسرت که به سرپرستی محمدرضا برزین و خوانندگی صادق شیخ زاده اجرا شد، تصنیف‌ها و قطعات پیش در آمد اصفهان، شاه ختایی، پنبه جاری، المنت و لله، کهربا، نخجیر، ریشه در خاک، حریم یار، کردی و آفتابکاران با آهنگسازی علی اصغر بهاری، محمد رضا برزین، صادق شیخ زاده و قطعاتی با ملودی‌های قدیمی و محلی بر اساس اشعاری ازهوشنگ ابتهاج، فریدون مشیری، فاضل نظری، علی حاتمی، حامد عسگری و اشعار محلی اجرا شد.

صادق شیخ زاده خواننده درباره این کنسرت گفت‌وگویی با خبرگزاری آنا انجام داده که مشروح آن را می‌خوانید:

لطفا درباره جزییات این کنسرت برایمان توضیح بدهید .

کنسرت نغمه‌های کهن یا اشعاری نو از نغمه‌های کهن یک اجرای دغدغه انگیز برای شنیده شدن نغمه‌های با اصالت است، آنچه که امروزه بیشتر مردم در ارتباط با گذشته با آن در ارتباط هستند. تمام تلاشمان این بود که بتوانیم در قالب یک موسیقی اصیل به بازخوانی نغمه‌هایی بپردازیم که برگرفته از موسیقی فولکلور، موسیقی دستگاهی یا برگرفته از رسوم و آیین‌های مناطق مختلف  هستند تا با اشاعه آنها مردم شعر تازه بشنوند و فضایی تداعی کنیم که اگر چه به جهت کلامی به مردم نزدیکتر است، اما ممکن است نغمه‌های آن در طول سالیان سال فراموش شده باشد.

چطور شد در فرهنگسرای ارسباران اجرا رفتید؟

از سویی به جهت حمایت‌های فرهنگسرای ارسباران و اینکه تصمیم گرفتیم جایی اجرا برویم که مردم هم قدرت خرید داشته باشند و بتوانند در این کنسرت شرکت کنند و خوشبختانه استقبال هم از کنسرت خوب بود به طوریکه یک سانس را به دو سانس در دو شب رساندیم ، امیدواریم این استقبال ادامه پیدا کند و بتوانیم در روزهای دیگر هم اجرا داشته باشیم

درباره قطعات و سازندگان آن هم برایمان توضیح دهید؟

اجرا توسط قطعات تنظیم و یا ساخته شده محمدرضا برزین اتفاق می‌افتد که نوازنده خوبی در ساز سه تار است، سنتور را سوها شمعدانی،‌عود آناهیتا نصیریان، سازهای کوبه‌ای پویان توکلی ، تنبک امیرحسین تات و ساز سه تار با مسعود صادقی است.

با توجه به مبالغ بالای کنسرت‌ها در این ایام، چقدر قدرت خرید مردم و حضور عموم برای شرکت در این کنسرت برایتان اولویت داشت؟

در واقع این نکته برایمان حائز اهمیت بود، چقدر هم خوب است که دولت و حاکمیت بخشی از هزینه‌های کنسرت‌ها را تقبل کند. بدون تعارف این تعداد کنسرتی که هر شب در کشور برگزار می‌شود اگر بخشی از هزینه‌ها را هم دولت بدهد، خیلی استقبال چشمگیر می‌شود، بنابراین سر سفره فرهنگی مردم باید یارانه‌های دولتی با حمایت‌هایی این چنین داشته باشیم که خوشبختانه ما توانستیم از آن برخوردار شویم.

ما امروز می‌بینیم که حتی خواننده‌های شهیر موسیقی ایرانی روی به موسیقی‌های الکترونیک و موسیقی‌های غیر ایرانی می‌آورند، حتی به نظر من آن موسیقی‌ها موسیقی‌های پاپ نیست همانطور که بهتر از من می‌دانید موسیقی پاپ موسیقی مردمی هست بنابراین یک موسیقی می‌تواند موسیقی کلاسیک باشد، فولکلور باشد حتی سنتی باشد به خاطر فرم اجرا ولی پاپ تلقی شود، یعنی جمیع مردم با آن احساس نزدیکی کنند، حتی این موسیقی‌هایی که توسط بعضی از خواننده‌ها اجرا می‌شود و به روی صحنه می‌رود موسیقی‌های پاپ نیستند.

البته برخی هم موسیقی خاص هستند، موسیقی که در ژانر موسیقی الکترونیک، موسیقی کلاسیک، حتی موسیقی کلاسیک غربی است ولی باز این حرف به این منظور و به این مفهوم نیست که آن‌ها نباید باشد چرا آنها هم باید باشند، اما اقبال صد درصدی خوانندگان موسیقی اصیل ایرانی به آن موسیقی‌ها منجر به این می‌شود که این سمت ما خیلی خالی باشیم ما خیلی تنها و معدود باشیم امروزه شما می‌شنوید که توسط یک سلسله از هنرمندان عزیز و گرامی ابراز نگرانی درباره تئاتر وجود دارد،‌ این هم به جا است اما واقعا باید بگویم که مظلوم‌ تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است حتی موسیقی سنتی هم نه، موسیقی اصیل ایرانی.

متأسفانه به دلیل ذائقه‌ای که توسط عده‌ای بین مردم ایجاد شده، دافعه نسبت به سازهایی چون سه تار، سنتور،‌عود، سازها کوبه‌ای و آواز ایرانی ایجاد شده است، در صورتی که اینها شاخه‌های موسیقی اصیل ایرانی هستند. 

شما سالهاست که در عرصه آواز ایرانی فعالیت می‌کند، دراین باره چه تجربیاتی دارد و برایمان بگویید.

به عنوان کسی که برنامه های مختلف داشته‌ام می‌گویم، که اتفاقاً مردم در مناسبت‌های آیینی خودشان بسیار هم علاقمند این موسیقی و آواز‌ها هستند، اگر این آواز‌ها درست طراحی شود برای لحظات خلوت آدمی فوق العاده است.

ما انسان‌ها دارای حالت‌های مختلف، متنوع و گوناگونی به جهت روانی هستیم و برای هر کدام از این حالت‌ها موسیقی خاص خود را طلب می‌کنیم و مثل یک نوع تغذیه روحی است، به همین دلیل ما به تمام فرهنگ‌ها که از دل فرهنگ خودمان بیرون می‌آید ادای دین می‌کنیم و به آن اصالت می‌دهیم و در این مواجهه هم نیاز داریم که هر کدام از آنها را مصرف کنیم اتفاقاً موسیقی جدی هم موسیقی مصرفی است، اما موسیقی مصرف شده برای حالات خاص آدمی و هر آدمی البته حالات خاص خودش را دارد اما این طیف حالت‌ها از چند گونه بیرون نیست و من امیدوارم که این نوع اجراها مورد حمایت قرار بگیرد.

بنابراین اگر حمایت درستی صورت گیرد، اقبال مردمی هم زیاد می‌شود و ما با فوجی از مخاطب روبه رو می‌شویم، در حال حاضر کنسرت‌هایی که در سالن‌های مجلل برگزار می‌شوند که بعضا حتی استانداردهای ابتدایی موسیقی را هم ندارند. ما سالن تخصصی اجرای کنسرت کم داریم اما هستند اندازه‌ای که کارمان راه بیافتد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • وحید اسداللهی رِنگ‌های آذربایجانی را به تالار وحدت می‌آورد
  • مظلوم‌تر از تئاتر، موسیقی اصیل ایرانی است/ تخصیص یارانه دولتی برای سفره فرهنگی مردم
  • دوقلوهای آواز ایرانی در شهر اصفهان به روی صحنه می‌روند
  • این صدا برای بچه‌های ایران است/ جزییات یک کنسرت باتربیت!
  • چرا پنج کنسرت در تهران لغو شد؟
  • سفر مدیرکل دفتر موسیقی برای تعیین تکلیف کنسرت‌های موسیقی
  • اولین کنسرت در خانه رئال مادرید؛ برنابئو، میزبان فستیوال «دیوانه موسیقی» / عکس
  • علم‌الهدی: می‌خواهید به بهانه پر کردن سبد جمعیت انقلابی، همان کسانی را هم که انقلابی هستند از خود برنجانید؟
  • انتقاد تند علم الهدی از تلاش برای بازگرداندن خواننده ها و هنرمندان خارج نشین به ایران /بخاطر جذب حداکثری باید عناصر ناپاک و ضدانقلاب به کشور برگردند؟
  • اندیشه‌ امام در عملیات وعده صادق نمود پیدا کرد